Hysj – ord som endrer byen

Hysj – ord som endrer byen

Forfatter Rana Issa, koreograf Solveig Styve Holte og billedkunstner Ivan Dujmusic skaper i fellesskap en poetisk form for tekstaktivisme i Ålesund by. Med utgangspunkt i prosjektommet “Mottaket” vil de la tekstfragmenter, utsagn og ord sive ut i byrommet og inn i vårt felles eide offentlige rom.

Cordata

Cordata

Chiara Bersanis prosjekt Cordata er en lydvandring. Ved å komme innom festivalkontoret på Arbeideren Kulturhus vil du kunne finne postkortet fra Chiara med en nedlastbar lydfil. Her kan du lese mer om Chiaras forslag til hvor og hvordan du kan høre lydvandringen.

Et stykke for de levende i en døende verden

Et stykke for de levende i en døende verden

Bli med på en reise gjennom jordens historie fra big bang til i dag. Kloden vår ødelegges. Dyrearter blir utryddet. Klimaet er mer ekstremt. Livsgrunnlaget blir borte. Folkegrupper legger på flukt. En ung kvinne lengter etter håp i en verden i krise. Gjennom humor, dødsangst og engasjement prøver hun å forstå hva vi kan gjøre for å hindre vår egen utryddelse.

Østenfor sol – vestenfor måne

Østenfor sol – vestenfor måne

I foajeen til Arbeideren Kulturhus, i hjertet av Ålesund vil du gjennom hele festivalen oppleve installasjonen til Dora Economou: Inspirert av brasilianske neo-concrete kunstnere som Lygia Clark, Helio Oticica og Lygia Pape arbeider Economou in situ før og under festivalen med å skape et miljø som på samme tid er en skulpturell installasjon, en scenografi og en stue.

Det perfekte menneske fra soloppgang til solnedgang

Det perfekte menneske fra soloppgang til solnedgang

Den italienske scenekunstneren Muna Mussie har tilbragt flere uker i Ålesund i dialog med innbyggerne. Inspirert av Jørgen Leths ikoniske kortfilm «Det perfekte menneske» har Mussie bedt ålesundere reflektere rundt ideer om det perfekte mennesket. Opptak fra disse samtalene er i ferd med å forvandles til en lydskulptur og performance som vil strekke seg over flere timer på Parken Kulturhus.

Record

Record

«Record» er en flerstemmig vokalperformance for unge sangere. Her deltar flere ålesundere sammen med utøvere fra Belgia. Utgangspunktet er historier om hikokomori – et begrep som blir brukt om fenomenet der ungdommer trekker seg tilbake og velger bort sosialt liv.

Byen ved havet

Byen ved havet

En lesning og samtale om gjenreisingen av Ålesund etter bybrannen. «Byen ved havet» er et pågående prosjekt som bygger på boka “Trolldom i lufta» (1912) av Kristofer Uppdal. Den beskriver gjenreisningen av Ålesund etter den store bybrannen vinteren 1904, og særlig de voldsomme forholdene de mange tusen tilreisende arbeiderne levde under. 

Hvem skal bygge Ålesund?

Hvem skal bygge Ålesund?

Eller handler det egentlig mer om hvordan bygge Ålesund? Det er på tide og møtes for å snakke sammen! Høstscena inviterer hele Ålesund til å delta i samtale om byen i våre hjerter: Hva former en by? Hvem har makta og hvordan bruker de den? Hva er bevisste valg og hva skjer som et resultat av tilfeldigheter? Kom å si din mening – vi ønsker å høre dere alle!

Lykke til, Cathrine Frost!

Lykke til, Cathrine Frost!

En skikkelig morsom forestilling om livets begynnelse! Kjempesuksessen «Lykke til, Cathrine Frost!» fra Det Andre Teatret spilles for utsolgte hus i Oslo denne vinteren og våren – og så kommer den til Høstscena! 

KONTAKTINFO:
siri@hostscena.no
Besøksadresse: Lorkenesgt. 2, 6002 Ålesund
Postadresse: Postboks 349, 6001 Ålesund