teater

Et stykke for de levende i en døende verden

Bli med på reisen fra big bang til i dag.

Kloden vår ødelegges. Dyrearter blir utryddet, regnskogen forsvinner og korallrev kollapser. Klimaet er mer ekstremt. Et stykke for de levende i en døende verden handler om lengsel og håp i en verden i krise. Med stort engasjement og humor inviteres vi med på en historie om hva det vil si å leve i en tid med menneskeskapt utryddelse og hva vi kan gjøre for å hindre den. 

I begynnelsen var vi ikke kjempegode på å holde oss i live, men vi utviklet viktige ferdigheter og begynte å spre oss ut over hele jorden. Og etter en stund drar vi i gang et legendarisk partytricks: Å drepe andre arter fortere en de klarer å reprodusere seg!”  

Stykket er skrevet av den amerikanske øko-aktivisten og feministen Miranda Rose Hall. Med ærlighet, humor og varme blir vi konfrontert med alle spørsmålene: Hvor skal vi? Hvor kom vi fra? Og hva taper vi? Hvilke valg skal vi ta i en tid hvor total utslettelse er en reell mulighet? 

Et stykke for de levende i en døende verden setter fokus på klimakrisen ved å vise frem livet på jorden mens det sklir ut av hendene våre. Forestillingen er delvis rituell, dels et kamprop og mest av alt en felles utforskning av hvordan endring er mulig.  

Teatret Vårt har som eneste norske teater fått rettigheter til Et stykke for de levende i en døende verden. Produksjonen settes opp av femten europeiske teater i et samarbeid utviklet av den anerkjente og prisbelønte britiske regissøren Katie Mitchell. Mitchells unike stil og kompromissløse metoder har splittet både kritikere og publikum. Selv om det noen ganger har forårsaket kontrovers, har produksjonene hennes vært nyskapende og banebrytende, og har etablert henne som ett av de ledende navnene i europeisk teater.

Forestillingen er en del av det europeiske samarbeidsprosjektet STAGES (Sustainable Theatre Alliance for a Green Environmental Shift) som utforsker muligheter for å lage bærekraftig teater.

Torsdag 28. september
Kl: 19.30
Arbeideren

KONTAKTINFO:
siri@hostscena.no
Besøksadresse: Lorkenesgt. 2, 6002 Ålesund
Postadresse: Postboks 349, 6001 Ålesund