Foto av kvinne som holder en and

debatt

Hvem skal bygge Ålesund?

Eller handler det egentlig mer om hvordan bygge Ålesund?

Det er på tide og møtes for å snakke sammen! Høstscena inviterer hele Ålesund til å delta i samtale om byen i våre hjerter: Hva former en by? Hvem har makta og hvordan bruker de den? Hva er bevisste valg og hva skjer som et resultat av tilfeldigheter? Kom å si din mening – vi ønsker å høre dere alle!

Debatt starter med en innledning i regi av Rudolf Terland Bjørnerem – en iscenesatt lesning av tekst som omhandler gjenreisningen av Ålesund. De som leser er aktører som på en eller annen måte kan relatere til aspekter ved teksten. Rudolf Terland Bjørnerem skriver på manuset “Byen ved havet”, som er utgangspunktet for arrangementet og lesingen. Manuset hans bygger på boken “Trolldom i lufta” (1912) av Kristofer Uppdal. Trolldom i lufta beskriver særlig de voldsomme forholdene de mange tusen tilreisende arbeiderne levde under, da de deltok i gjenreisingen av Ålesund etter bybrannen i 1904.

Rudolf Terland Bjørnerem er dramatiker, regissør, musikkviter og gitarist. Han jobber i dag mest som scenekunstner.

Debattleder: Inger Johanne Ruset(debattjournalist, Sunnmørsposten)

Trine Røssevold(billedkunstner, rektor Ytre kunstfagskole),
Eva Vinje Aurdal(tidligere ordfører, Ålesund)
Hans Kjetil Knudsen(partileder, Ålesundslista)
Kristin Uleberg Osnes(arkitekt JAJA arkitekter og prosjektleder for arkitektur og landskap “Byromsprosjektet» i Ålesund)

Lørdag 30. september
Kl: 16 

Teaterfabrikken

KONTAKTINFO:
siri@hostscena.no
Besøksadresse: Lorkenesgt. 2, 6002 Ålesund
Postadresse: Postboks 349, 6001 Ålesund