teater

Poesiscena: Fredrik Høyer, Bendik Baksaas og Kjetil Jerve

Torsdag 27.09.2018 kl 8 og kl 12

Fredrik Høyer / Bendik Baksaas/ Kjetil Jerve  

«Ålesundsimprovisasjonene»

Vi er utrolig stolte over å ha fått Høyer/Baksaas/Jerve til å skape bestillingsverket «Ålesundsimprovisasjonane». Poet og forfatter Fredrik Høyer sammen med jazzpianist Kjetil Jerve og elektronikaartist Bendik Baksaas. På hver sin måte jobber disse tre kunstnerne med øyeblikket som utgangspunkt. Sammen skal de presentere et bestillingsverk, som i år et improvisert dikt- og musikkverk knyttet til ordet «krise» – og der er så enkelt som at om du ikke er der så går du glipp av noe stort.

Fredrik Høyer er norsk poet, forfatter og scenekunstner fra Drammen, bosatt i Oslo, mest kjent for å opptre med sine egne tekster på fjernsyn og radio.  Han har stor fascinasjon for rap, hip-hop og jazzlyrikk og han blander ofte punchlines og oppfinnsomme rim med humor og lekenhet, i muntlige gatedikt som blander performance og litteratur. I 2016 gav han ut diktsamlingen Grønnlandssutraen som ble satt opp som monologforestilling på Nationalteateret med stor suksess. Har du opplevd Høyer en gang så glemmer du det aldri!

Komponist, produsent og DJ Bendik Baksaas er en av de fremste i en ny generasjon som trives svært godt i mellomrommene mellom klubbmusikk og improvisert musikk. Dette har han vist gjennom en rekke samarbeid, enten det er med jazzpianist Kjetil Jerve i duoen Jervaas eller i duoen Baksaas + Fredrik Høyer.

Kjetil Jerve er jazzpianist fra Ålesund som spiller beveger seg fritt mellom ulike sjangre som techno, jazz, poesi og avant garde med sine band og egne solo-prosjekt. Kjetil er en nysgjerrig og dyptpløyende kunstner som vi er veldig stolte av å invitere hjem.

Om Poesiscena:

Poesiscena 2018 stiller med et knallsterkt program som byr på urfremføringer av poesi og musikk uten sidestykke. Aldri har vi kunnet skilte med flere bestillingsverk og artistgalleriet taler for seg selv. Vi åpnet ballet på Baker Walderhaug onsdag 26.09 kl. 8 med markering av Hans Børlis 100 års dag i pop-innpakning. Torsdag kveld får vi Lars Saabye Christensen og Sondre Ferstad ensemble, plateslipp og urfremføring av ny tekst på Arbeideren. Og sånn fortsetter det hele uka igjennom. Be there or be gone.

Onsdag 26. august 2018 kl 8 og kl 12.

Baker Walderhaug
Onsdag 26. Sept.
Kl: 8:00

Arbeideren
Onsdag 26. Sept.
Kl: 12:00

KONTAKTINFO:
siri@hostscena.no
Besøksadresse: Lorkenesgt. 2, 6002 Ålesund
Postadresse: Postboks 349, 6001 Ålesund