Music

Bråkesund

Bråkesund er Ålesund musikkscenes overmodige storesøster og trassige lillebror; alltid ute etter å prøve ting som er nytt, spennende og muligens farlig. Det går som regel bra, selv om man iblant lurer på hva som er opp og ned. Bråkesund er en minifestival i Ålesund som fokuserer på alle former for eksperimentell musikk, og ikke la navnet lure dere, musikken trenger ikke være bråkene, den er bare annerledes enn det man får presentert på andre konserter, i alle fall i Ålesund. I år stiller vi med artister som sprenger grenser innenfor folkemusikk, jazz, elektronika og muligens også lydmuren.

Artister:
Brødrene Kjorstadhttp://kjorstadbrothers.com/
Indre Sunnmøre Støyorkesterhttp://jonatanuranes.com/projects/iss
XAOhttp://xaotrio.com/
Future Daughter.  http://www.futuredaughter.net/

Brødrene Rasmus og Hans P. Kjorstad har de siste årene utmerket seg som nyskapere på folkemusikkscenen i Norge. Musikalsk er de sterke aktører både innen fri-improvisasjon og tradisjonsmusikk, og viker ikke unna for å bruke fuzz og vreng på fela eller eksperimentelle spilleteknikker, samtidig som man hele tide tiden hører hvor de kommer fra, og at det er tradisjonsmusikken alt springer ut av. Da debutalbumet deres kom ut i 2016, høstet de lovord og gode kritikker fra inn og utland for sitt nyskapende syn på folkemusikken.

XAO (no/se/dk) undersøker den uvanlige besetningen modulær synth, altsax og trommer med nysgjerrighet, og skaper et improvisert landskap med små bilder av melodier, rytmer og annen lyd. Disse veves til slutt sammen til en helhet der du begynner å tvile på hvem som gjør hva.
Trioen består av ålesunderen Andreas Winther på trommer, Signe Emmeluth på Sax og Egil Kalman på modulære synther. Musikerne er svært aktive på jazzscenen i Norge, og hver for seg har de vunnet både priser og musikkpressens oppmerksomhet som noen av Norges mest interessante improvisatører.

Future Daughter har i 2018 forstått det som Kraftwerk forstod på 70-tallet. Problemet er bare at vi enda ikke helt har forstått hva de har forstått. Dette er storslått elektronika koblet sammen med synkroniserte multimedia-effekter og strobelys. Musikken begynner å ta form i en retning vi tror er velkjent, og like før droppen kommer, rives vi inn i en annen verden og alt er nytt. Musikken er dansbar, hvis du er litt løssluppen med rytmene, men i enda større grad et såpass fascinerende multimediashow at du mest sannsynlig bare blir sittende å måpe. Enkelte ting kan bare ikke beskrives med ord.

Indre Sunnmøre Støyorkester har et svært praktisk og beskrivende bandnavn, de er fra Indre Sunnmøre og spiller tradisjonell støymusikk, om det finnes noe tradisjonelt over det. Å kalle denne duoen for et orkester er dog kanskje å strekke begrepet litt langt, men det gjør ingenting, for de spiller som om de var femten stykker på scenen. Duoen består av Jonas F. Hamre på saxofon og effekter, og Jonatan Uranes på bass og effekter. De bruker instrumentene sine til det ytterste, og klarer å skape lyder og strukturer man skulle trodd var umulig å få frem med kombinasjonen bass og sax. Noen ganger kan de spille sart og skjørt, mens andre ganger er dette som å bli overkjørt av et godstog.

🎫 Billettsalg i døra

Mølla
Fredag 28. Sept.
Kl: 19:00-23:59

🎫 Billettsalg i døra

KONTAKTINFO:
siri@hostscena.no
Besøksadresse: Lorkenesgt. 2, 6002 Ålesund
Postadresse: Postboks 349, 6001 Ålesund