teater

Beijing Stories med Jon Tombre

BEIJING STORIES

Beijing Stories er et visuelt, fysisk hørespill av lydkunstner Eirik Blekesaune og regissør Jon Tombre. Basert på tekster skrevet av Jon under et arbeidsopphold i Beijing i 2017. Forestillingen inngår som første del i Jon´s prosjekt «Kødd & Melankoli».

I «Beijing stories» opplever Jon hvordan det er å være fremmed, hvordan det er å miste seg selv og bli en annen når man er et fremmed sted. «Beijing stories» forteller om møte mellom en norsk regissør og fem kinesiske skuespillere, deres arbeid sammen og utfordringene de møter. Vi følger Jon fra han forvirret  lander i den enorme storbyen til han fortumlet og endelig når fram til premiere.

Prosjektet er et samarbeid med lyd-kunstner Eirik Blekesaune fra Verdensteatret og regissør Jon Tombre. I koblingen mellom digital lyd og kroppslig tilstedeværelse skapes et eget univers av lyd og lys. Jon har ønsket å skrive og danse. Eirik har ønsket å se på overgangen mellom ord som mening og ord som ren lyd. Resultatet er en blanding av digital lydkunst og lydene fra en kropp i bevegelse. 

Prosjektet har som dramaturgisk prinsipp å være selvhjulpent, det innebærer at forestillingen rigges og spilles uten teknisk assistanse. Rommene det spilles i er som de er, eneste forutsetning er mørke og tilgang på lydanlegg. Jon tar med seg mac´en sin, noen arbeids-lamper og dermed er forestillingen i gang.

«Beijing stories» tar oss med på en reise i det uavklarte, det til tider mørke og til det konstant fortumlede og søkende.

Forestillingen ble første gang vist på Kunsthøgskolen i Oslo tidlig juni 2018. Visningene resulterte invitasjoner fra festivalene: Høstscena, Dansefestival Barents og Barents Spektakel. Forestillingens varighet er på 40 minutter. 

JON TOMBRE er norsk regissør med over 70 produksjoner bak seg. Han er utdannet på Statens Teaterskole og Ecole Lecoq. Han har jobbet både i og utenfor institusjonene. Han har arbeidet på de fleste teatre i Norge og i flere internasjonale sammenhenger. Han har mottatt Heddaprisen «for særlig kunstnerisk innsats» og to ganger kritikerprisen – for sitt sceniske arbeid. 

 

 

Arbeideren
Torsdag 27. Sept.
Kl: 18:00-19:00

KONTAKTINFO:
siri@hostscena.no
Besøksadresse: Lorkenesgt. 2, 6002 Ålesund
Postadresse: Postboks 349, 6001 Ålesund