Varm melk med honning

En romantisk komedie skrevet av Maiken Schjøll Frisch, om et livslangt forhold mellom to kvinner. 

Stykket er et forsøk på å synliggjøre kampene skeive bærer på, og forteller en helt vanlig uvanlig  historie om kjærligheten, livet og det å være menneske.

Når stykket begynner, er Ronja og Oda unge voksne, og det er morgen. De kjenner hverandre  ikke. Husker ikke engang hva den andre heter. «Hva skjedde i går? Vi har da klær på …? Og hva  skjer i morgen? Jeg kan jo ikke gå tilbake til å være meg – uten deg.» Den litt forvirrende, lett  fyllesyke morgenen er starten på en vakker, livslang kjærlighetshistorie, der det både blir giftemål,  barnefødsel, overgangsalder og alderdom. Men vi får også kjenne på små og store kamper knyttet  til det å være skeiv.

Hva med å holde hender med dama på gata? Er det «lov», eller kan man bli påkjørt av en sint  mann som garantert ser på lesbe-porno hver kveld? Og hva med mamma? Hun snakker jo ikke  om annet enn sine fremtidige barnebarn. Og hva med meg? Er jeg lesbisk? Jeg ser jo ikke lesbisk  ut. Jeg kan jo ikke slikke fitte. Kan jeg? Jeg kan jo kanskje det? Jeg vil jo det. Men jeg er redd. For  hva? For deg. Fordi jeg liker deg så godt. Og fordi du er jente.

“Kjemien dem imellom er en superkraft i seg selv. Men den aller største superkraften, er at stykket  forteller en allmenn historie fra et skeivt perspektiv. En historie som er lys, menneskelig og ærlig. Endelig en forestilling om kjærlighet mellom kvinner.” — AFTENPOSTEN 

“Vakker, sårt og svært sjarmerende (…) Etter publikums reaksjoner å dømme, føles det helt  åpenbart at et slikt teaterstykke burde eksistert på norkse scener tidligere” — NATT & DAG 

”Det er på overtid at også disse historiene fortelles. For rundt meg sitter publikum og gråter.” — NRK