STUMFILM

(en forestilling i tre akter)

STUMFILM er en forestilling eller en fantasi. En drøm om det som kanskje var og det som kanskje kunne bli. Et sted der sorga over å miste vokser sammen med sorga over en verden som faller fra hverandre.

STUMFILM er et basketak mellom en billedmetta tekstkropp og en kjempende skuespillerkropp. Ine Marie Wilmann påkaller, bønnfaller, slåss og blir slått til jorda, når hun tar oss med på en reise gjennom et støyende flimmer av minner og inntrykk – som å zappe gjennom tv-kanaler.

I klem mellom nostalgi og utopi, flykter hun inn i fremmede kropper og bilder for å slippe unna det paralyserte bildet av seg sjøl. Det vakre og det monstrøse vokser sammen, når hun fortærer det hun lengter etter og det hun frykter mest med like stor glupskhet. Og tygger i stykker forskjellen.

STUMFILM er en forestilling om mennesketap og verdenstap, der vi drar oss tilbake til det innerste rommet bare for å oppdage at verden blør inn overalt.

 

 

Dato: Lørdag 28.09
Tid: 18.00
Sted: Parken Kulturhus

Varighet: ca 60 min

Dramatiker:
Sara Li Stensrud

Regissør:
Rebekka Nilsson

Medskapende skuespiller:
Ine Marie Wilmann

Scenograf og kostymedesigner:
Silje Kise

Komponist og lyddesigner:
Matthías Sigurðsson

Lysdesigner:
Randiane Sandboe

Lystekniker turné: Ole Stamnes

Koreografisk konsulent:
Ida Wigdel

Signaturbilder:
Silje Kise (design/skulptering), Markus Li Stensrud (foto)

Produsent:
Kristin Skiftun

Prosjektledere:
Ine Marie Wilmann, Sara Li Stensrud, Rebekka Nilsson, Silje Kise

Co-produksjon:
Teaterfestivalen i Fjaler, Cornerstone, TOU Scene, Høstscena, Vega Scene

Støttet av: Kulturrådet, Fond for lyd og bilde, Bergen dramatikkfestival, Bergen kommune, Dramatikkens hus, Fond for utøvende kunstnere, Bergesenstiftelsen, Oslo kommune