TEATER

SAY SOMETHING

SAY SOMETHING hadde premiere i 2011 og var opprinnelig laget som en forestilling for voksne i samarbeid med fire profesjonelle dansere. I 2014 ble forestillingen omarbeidet til en forestilling for barn og familier framført av barnekor. 

SAY SOMETHING er et 30 minutter langt sang- og bevegelsesverk, inspirert av Janet Cardiff’s installasjon The Forty-Part Motet. Verket undersøker gruppeadferd og konformitet og ble utviklet i samarbeid med komponisten Sylvia Hallett. Forestillingen er interaktivt i den forstand at koret blander seg med publikum, deler seg opp i grupper og kaster om seg med sang og lyder over, under og rundt publikum mens de beveger seg blant dem. Publikum har frihet til å delta og sammen med koret er de med og påvirker verket.

Medvirkende: Et lokalt barnekor
Konsept, regi og koreografi: H2DANCE/ Hanna Gillgren og Heidi Rustgaard
Komposisjon og musikalsk ledelse: Sylvia Hallett

Prosjektet er støttet med midler fra Arts Council England, Norsk Kulturråd, Fond for Lyd og Bilde, Kulturrådet Sverige, SPENN, Kunstløftet, DanceDigital, Buskerud Fylkeskommune, Säffle Kommun, Dans i Värmland og Arts and Grants Kensington and Chelsea.

SAY SOMETHING ble utviklet under residensopphold på Choreodrome og Something Happening for Kids/The Place London, SEANSE Volda, Scenerommet Vestfossen, Union Scene Drammen, Medborgarhuset Säffle, Devir CAPA Faro, Hextable Dance, Laban Theatre, London Studio Centre and Goldsmiths University of London Storbritannia.

Anmeldelser:

“ei oppsetting ein ikkje så lett får ut av hovudet”

– Amund Grimstad www.scenekunst.no

“Most satisfying and emotionally charged performances I have seen in a long time.»

– Fringe Review – Outstanding performance

“Stand back and stare in wonder.” 

– Metro – Pick of the day

 

NÅR: Lørdag 1.10
Klokkeslett TBA

HVOR: TBA

KONTAKTINFO:
siri@hostscena.no
Besøksadresse: Lorkenesgt. 2, 6002 Ålesund
Postadresse: Postboks 349, 6001 Ålesund