FORESTILLING

NORAS TARANTELLA

 
En nyskapende tolkning av scenen som aldri ble vist i Et dukkehjem – denne gang med dukker i rollene.
 
 

OM KUNST & KAPITAL:

En performance og stum kunstfilm med marionetter, basert på Et Dukkehjem av Ibsen. Publikum vil bli servert musserende & makroner. 

Fra sitt knøttlille arbeidsrom, utstyrt med Commedia dell’arte-marionetter, svart molton og mobilkamera, har scenekunstner Ingvild Holm skapt en enkel men briljant dukkefilm basert på Ibsens klassiker fra 1879. Filmen vises på Kube Kunstmuseum som del av NORAS TARANTELLA der Nora/ Holm framfører sitt kunstneriske innslag på maskeradeballet hos Stenborgs, den helt sentrale scenen som omtales men ikke spilles i originalstykket. Mens Ibsens hovedtema er kvinners ufrihet i det borgerlige ekteskapet, handler Holms dukkehjem like mye om kunstens avhengighet av kapital eller kunstneres vilkår og forhold til institusjoner.

Av og med Ingvild Holm.

Marionetter: Josef Vitek.

Lyd: Snorre Ytterstad.

Kostyme: Fredrik Floen

Innspilt på Akademi for scenekunst i Program for Kunstnerisk Utviklingsarbeid som del av Holms PhD-prosjekt om hva sted og kontekst gjør med form og innhold presentert i en serie arbeider der selve stedet spiller hovedrollen.

Om kunstneren

Ingvild Holm er scenekunstner, regissør og skribent i krysningsfeltet mellom teater og billedkunst. Hun har en doktorgrad i Program for kunstnerisk utviklingsarbeid og er professor ved Akademi for scenekunst innen avdelingene scenografi, performance og skuespill. Hun har bakgrunn fra en lang rekke individuelle arbeider og soloer i tillegg til norske og internasjonale samarbeid, og var medlem av kunstnerkollektivet Baktruppen. Holm bor og arbeider i Oslo.

NÅR: Torsdag 29.9, klokken 20.00

HVOR: Kunstmuseet Kube, Overlyssalen

 

KONTAKTINFO:
siri@hostscena.no
Besøksadresse: Lorkenesgt. 2, 6002 Ålesund
Postadresse: Postboks 349, 6001 Ålesund