teater

Maratondansen

Musikal om drømmer, lengsler og kjærlighet

Hvis veggene på Arbeideren kunne snakke hadde vi fått høre historier om kjærlighet og drømmer. Om boksekamper, loppesirkus og dansefester. I over hundre år har livet i Arbeiderforeningens festsal vært en viktig del av byens puls. Her har folk møttes for å forelske seg eller slåss. For å danse og drømme. For å merke byens rytme.

«Maratondansen» er historien om en dansekonkurranse under depresjonen på trettitallet. Her kan det paret som holder seg oppreist lengst vinne penger eller kanskje bli oppdaget av en talentspeider fra Hollywood. Drømmen om rikdom og berømmelse driver deltakerne lenger og lenger mot randen av det som er menneskelig verdig. Det er en fortelling om menneskeverdets og frihetens pris i en kynisk verden i økonomisk nedgang. I Maratondansen ser vi starten på det som har utviklet seg til å bli dagens reality-TV. Virkelige menneskers drømmer og håp knuses eller går i oppfyllelse mens vi ser på.

Handlingen foregår i en komplett iscenesettelse med dansegulv, levende musikk fra eget band, speilkule og palmehagebar. Publikum sitter rundt dansegulvet får oppleve hva som skjer både foran og bak scenen på dansekonkurransen. Også dansernes nøye tilmålte pauser – som er den eneste tiden de har til private gjøremål – utspiller seg foran øynene på publikum.

Vi inviterer til en tidsreise til jazzens barndom. Ole Jørn Myklebust har skapt nye arrangement til en rekke jazzstandardlåter som fremføres av et femmanns stort band i forestillingen. Ensemblet med blant andre Jenny Langlo – som kommer direkte fra rollen som Cosette i Les Miserables på Folketeatret i Oslo, Ina Breivik – kjent for mange som «Margot», Sara Fellman og skuespillere fra Teatret Vårt skal danse sammen med 10 dansepar fra henholdsvis Ålesund og Molde.

Det blir premiere på Høstscena i 2018 der Arbeideren vil være et levende omdreiningspunkt for festivalen midt i Ålesund sentrum.

**NB! Maratondansen og bruk av festivalpass: festivalpass gir kun innslipp på Maratondansens forestilling fredag 28.9, og kan ikke brukes til å reservere plass til premiereforestillingen onsdag 26.9. Husk å hente ut billett på Børsen for å være sikret inngang.

ARBEIDEREN KULTURHUS
Onsdag 26. sept.
og fredag 28. sept.
Kl: 19.30

KONTAKTINFO:
siri@hostscena.no
Besøksadresse: Lorkenesgt. 2, 6002 Ålesund
Postadresse: Postboks 349, 6001 Ålesund