Langt Ute og Lengst Inne

En koreografert installasjon som jobber med og utfordrer persepsjonen. I et mørkt rom blandes det du ser, det du tror du ser, og dine egne fantasier.

Langt Ute og Lengst Inne er et verk for to publikummere av gangen.
Du blir fulgt inn i et rom og bort til en benk hvor du får ligge uforstyrret gjennom stykkets varighet. I landskapet du titter inn i, lever svakt lys og en gjeng hender. De griper ikke etter ting, hverken trøster eller skader. Gjennom det langsomme, der hender skimtes, vokser frem i klaser, gjennom pels med små blaff av luft, små lysglimt som vokser frem, beveger seg sakte, ønsker vi at publikummerne skal kjenne seg trukket inn i en annen verden med et annet tidsperspektiv, der de får ligge og kjenne på dette alene.

Vår kunstneriske målsetting med arbeidet, er å la sansene trumfe
det målrettede. Vi vil legge til rette for hva et slikt mørke med det publikummerne måtte se, kombinert med hva de fantaserer om at de ser, kan gi dem en helhetlig opplevelse som strekker seg forbi det målrettede og inn i naturens og mystikkens slørete verden.

Installasjonen er utviklet av koreografene Marie Bergby Handeland, Ingeleiv Berstad og Kristin Ryg Helgebostad i samarbeid med arkitekt Steinar Dyvik.  Produsert av Bananaz – Forening for Scenekunst.

«Langt Ute og Lengst Inne er et vakkert og spennende prosjekt som stiller spørsmål ved selve kunstpersepsjonen og belyser hvordan vi bruker sanser og kropp til å tolke og forstå det vi ser. Når det kombineres med en vilje til rom- og verdensbygging, blir resultatet spenningssøkende, utfordrende og behagelig forvirrende på samme tid.» – Julie Rongved Amundsen, Scenekunst.no

“Never before have I been so completely transported into something so completely beyond the everyday and been able to experience it with the same everyday senses” – Tilbakemelding publikummer

«Forestillingen sitter i meg ennå. En sjelden sensorisk opplevelse som vekket et ur- innstinkt i meg, og resonnerer som eksistensielle oppdagelser og utfordringer. Et viktig og modig verk.» – Tilbakemelding publikummer.

Dato: Kommer snart
Tid: Kommer snart
Sted: KUBE kunstmuseum

Varighet: ca 35 min
To publikummere av gangen

Konsept og koreografi:
Marie Bergby Handeland, Ingeleiv Berstad, Kristin Ryg Helgebostad.

Arkitektur:
Steinar Dyvik

Utøvere:
Alma Bø, Bára Sigfúsdóttir, Marie Bergby Handeland og Ingeleiv Berstad.

Musikk/Lyddesign:
Martin Langlie

Gode hjelpere på lys og scenografi:
Ingeborg Olerud og Gunhild Mathea Olaussen

Ytre øye/Sparringspartner:
Melanie Fieldseth

Illustrasjon:
Amalie Vestergaard Olsen

Foto og video:
Tale Hendnes

Produsent:
Eva Grainger

Produksjonsassistent:
Sunniva Fliflet

Produsert av:
Bananaz forening for scenekunst

Støttet av Norsk Kulturråd
Takk til Erik Hedin og Signe Becker