KOSMISK RAVE PÅ ARBEIDEREN KULTURHUS

Fredagskvelden avsluttes med rave inne på Arbeideren Kulturhus!

Ålesunds ærverdige storstue fylles av glitrende klubbrytmer når selveste DJ-kongen av Hovdebygda – SKATEBÅRD –  besøker Høstscena. Han skal fylle dansegulvet med en blanding av gammel rave, italo-disco og synthpop – akkurat slik han har gjort  det på legendariske klubber som The Boiler Room og Berghain. I tillegg kommer technoduoen Kamamuta bestående av Eirik Havnes og Vegard Lien Bjerkan. Forankret i tysk klubbkultur vil de sørge for å berøre alle på dansegulvet!

SKATEBÅRD er en norsk DJ, produsent og musiker innen elektronisk musikk, opprinnelig fra Hovdebygda, bosatt i Bergen. Han ga ut første albumet sitt, ‘Skateboarding was a Crime (In 1989)’, i 2002 og har gitt ut fem soloalbum, minst 20 vinyl-EP’ar/singler og minst 30 remixer siden det. Ellers har han blant annet tre Boiler Room-sett på YouTube, og nærmere 100 dj-sett liggende på SoundCloud. Han har de siste ti åra turnert bredt rundt i Norden, Europa, Australia og Asia. Han er kjent for en særegen stil som blander gammel rave og house med synthpop og italo-disco, alt i ei kosmisk ferge godt på vei til det ytre rom.

KAMAMUTA  er en technoduo bestående av musikerne Vegard Lien Bjerkan og Eirik Havnes. Vegard Lien Bjerkan fra Trondheim er en norsk pianist og keyboardist. Han er utdannet ved jazzlinja på NTNU i Trondheim. Bjerkan er aktiv i ei rekke prosjekter innanfor jazz og popmusikk, blant annet Thomas Dybdahl, WIZRD, Sondre Ferstad Ensemble, Relling og Kristian Kristensen. Eirik Havnes er en komponist, gitarist, poet og lydkunstner fra Ålesund som i en årrekke har utforsket nye kunstretninger og -formater. Han har stilt ut installasjoner ved en rekke kunstinstitusjoner, spilt hundrevis av konserter i Europa, USA og Asia. Han vant den svenske Guldbaggen for filmmusikken til Historja i 2023, fikk Ålesund kommunes kunstnerpris i 2019 og ble nominert til Edvardprisen for tekstverket “Livet” i 2022.

Dato: Fredag 27.9
Tid: 22.00 – 02.00
Sted: Arbeideren