SCENE – OPPLEVELSE

KIRKEDANSEREN

 

Kirkedanseren er et verk der én og én publikummer booker seg tid i et kirkerom for å danse uten tilskuere. Dansen akkompagneres av en organist som spiller med ryggen til. Kirkedanseren vil gi hver av oss mulighet til å være hovedperson. Foruten vår egen dåp, eget bryllup, og kanskje særlig egen begravelse, står vi sjelden ut som enkeltmennesker og hovedpersoner i kirkerommet. Det er i det hele tatt sjelden man er i et kirkerom alene, og enda sjeldnere at man står fri til å utfolde seg der fysisk.

Kirkedanseren er din egen private stund som du kan bruke slik du har lyst til. Alle slags bevegelser og måter å danse på er velkomne i Kirkedanseren, og du kan også bare sitte, stå, gå rundt, riste løs, svaie til orgeltonene eller legge deg ned.

Kirkedanseren varer i 15 minutter. Ved ankomst på kirketrappa får du velge mellom tre ulike musikalske stemningsforløp til dansen din – dramatisk, lett eller melankolsk.

Kirkedanseren har spilt ved kirker i Oslo og i Trondheim. Nå er det vakre Ålesund Kirke som står for tur. Ålesund kirke er en langkirke fra 1909. Den ble tegnet av arkitekt Sverre Knudsen. I forbindelse med 100 års-jubileet til Ålesund kirke i 2009 ble det gjort omfattende restaureringsarbeider på kirken. Det store Jørgensen orgelet ble restaurert og oppgradert. Orgelet er i følge Ålesund-menighetene blitt det nest største i Norge etter orgelet i Nidarosdomen.

Koreografisk idé: Marie Bergby Handeland

Tidspunkter: oppdateres fortløpende

Organist: vil bli annonsert

Samproduksjon: Black box teater, Rosendal Teater

Støttet av: Oslo kommune

NÅR:

Tidspunkt som kan bookes:
kl. 13:00
kl. 13:20
kl. 13:30
kl. 14:00
kl. 14:20
kl. 14:40
kl. 15:00
kl. 15:20
kl. 15:40

HVOR: Ålesund kirke

 

KONTAKTINFO:
siri@hostscena.no
Besøksadresse: Lorkenesgt. 2, 6002 Ålesund
Postadresse: Postboks 349, 6001 Ålesund