kunst

FESTIVALKUNSTNER Inger Bakke

Årets festivalkunstner er scenekunstneren Inger Bakke fra Ålesund.

Hun er utdannet skuespiller fra Bergen teaterskole og Arts Ed London i tillegg til studier innen sang og stemmebruk, eksperimentelt teater, yoga og meditasjon. Hun har virket som skuespiller og musiker siden 2001 med Sunnmøre som sin base.

TEMA
Bakke er levende opptatt av de store spørsmålene i livet og disse behandler hun gjennom sine forestillinger og konserter. Surrealisme, humor, høy intensitet og lek er hennes kjennemerke. Sammenheng og helhet, liv og lære, natur og menneske er bærende temaer. Hun borer seg til kjernen av alle spørsmål og er ofte fandenivoldsk i møtet med vedtatte sannheter.

SAMARBEID
Inger har i stor grad arbeidet tverrkunstnerisk og har med få unntak initiert de aller fleste av sine prosjekter. Hun søker samarbeidspartnere som er utforskende og åpne, ærlige, tydelige og risikovillige.  Marit Kaldhol, Solveig Fagermo, Stian Omenås, Karstein Solli  for å nevne noen.

FORM
Hun har et stekt, fysisk scenespråk og er hudløst ærlig i møtet med publikum. Hun har utviklet de fleste av sine produksjoner i direkte tilknytning til stedet hvor det skal fremføres og hun tilpasser spillestil fra prosjekt til prosjekt.

HØSTSCENA 2018
Som festivalkunstner for Høstscena 2018 vil Bakke behandle temaet om: mennesket i møte med seg selv og verden vi lever i. Som festivalkunstner skal hun presentere to urfremføringer. I åpningsforestillingen «Smaken av vatnet? vil Bakke utforske det moderne menneskets behov for ritualer og kontakt med naturen. I dette prosjektet har hun invitert med seg komponist Magnar Åm, forfatter Marit Kaldhol, visuell kunstner Liv Sønderland, samt Ålesund kammerkor og elever fra Fagerlia vg. Verket skal fremføres i Byparken under åpningen av Høstscena 2018.  Publikum kan også møte henne i konserten«Nattevakt» bygget på diktsamlingen med samme navn av Synne Lea og Stian Hole. Her utforsker hun tilstanden mellom drøm og virkelighet sammen med improvisasjonsmusikerne Stian Omenås og Are Kolbeinsen.

Inger spiller også forestillingen «Bårghild – kvardag er ein fest»- en av de største suksessene som har turnert Den kulturelle skolesekken i Møre og Romsdal under Den store familiedagen. En forestillingen med fart, galskap og en uventet slutt.

Foto: Håvard Jangaard Strand

Alle dager

KONTAKTINFO:
siri@hostscena.no
Besøksadresse: Lorkenesgt. 2, 6002 Ålesund
Postadresse: Postboks 349, 6001 Ålesund