FESTIVALÅPNING 2024 MED FESTIVALKUNSTNER ELDRID SHCRØDER KVALVIK
Hva skjer med oss mennesker i møte med valg, hva gjør at vi går den ene eller den andre retningen?
Krig. Krigen. Kriger. Krigene. Hvem har makta og hvem er maktesløs? Bli med på leting etter håpet i det håpløse og etter det personlige i det offentlige. Hvilken vei skal du gå? Årets festivalåpning blir en vandring fra foajé, park og inn i kommandosentralen. Vandringen tar utgangspunkt i 2. verdenskrig i Ålesund og det jødiske søskenparet Reidun og Morten Steinfeld – og trekker linjer frem til dagens kriger.
Eldrid vil i sitt arbeid mot festivalåpningen utforske tematikk som handler om å ta valg, makt og avmakt. I arbeidet sitt er hun opptatt av prosess. Dette arbeidet skal vises under festivalåpningen onsdag 25. september kl 18:00 på Parken Kulturhus. Velkommen!
I tillegg til festivalåpningen holder Eldrid en workshop i tekstflyt torsdag 26.september. Søndag 29. september vil hennes forarbeid mot festivalen presenteres i et performativt panel kalt «åpen research» som en del av hennes bidrag som festivalkunstner.
Dato: Onsdag 25.9
Tid: 18.00
Sted: Parken kulturhus, foaje
Varighet: 30 min
Dørene åpner 17:30
Med:
Elever fra avdeling kunstfag ved Ålesund vgs og 5.-7.klassegruppa musikal og teater fra Å Studio.
Medvirkende
Eldrid Shcrøder Kvalvik
Festivalkunstner 2024
Eldrid Schrøder Kvalvik er regissør og teaterpedagog bosatt i Ålesund. Hun har jobbet 17 år som teaterlærer på dramalinja ved Ålesund vgs og fra 2017 har også jobbet som frilanser innen scenekunstfeltet. Som frilanser har hun utviklet mange små og store scenekunstprosjekter som særlig fokuserer på medvirkning og involvering av barn og unge. Hun har utviklet rocketeatret «Fra småby til Wembley» i samarbeid med bandet Revolt og har vært regissør på de historiske spelene «Giskespelet» og «Fru Guri av Edøy». Hun har også hatt regi på Teatret Vårt sine forestillinger «Skumringstimen» og «Til oss fra de eldste». Til høsten er hun, sammen med billedkunstner Hilde Rosenberg Barmarni, en av kunstnerne i Verksted Da Vinci og «Akademiet for superkraft».