Familidagen i Moloveien

Bli med inn i byens mest spennende gate hvor både fortid og nåtid møtes til MOLOTID. Dagen er full av kunst- og kulturopplevelser for barna. Her steller vi i stand familiekonsert på Teaterfabrikken, teaterimpro for barn, tombola utenfor Trankokeriet, fortellinger fra gamle dager om bord i bankskøyta til Fiskerimuseet og elever fra Jugendteatret bidrar med stemning i gata. I år har vi også hentet inn scenograf Ida Grimsgaard som har fått ansvar for å skape en utsmykning av festivalgaten.

PROGRAMINNHOLD

Alle arrangement vises to ganger, slik at det er mulig å få med seg alt en gang, hvis dere planlegger for det. NB! Plassbegrensning. Møt opp litt i forkant for å sikre deg plass.
Billetter selges ved inngangen av Moloveien.
Voksen: 100kr
Barn: 50kr

12:10 – 12:50 og 14:10 – 14:50
FORTELLINGER FRA GAMLE DAGER OM BORD I BANKSKØYTA STOREGGEN
Ombord i Storeggen blir det aktiviteter og fortellerstund. Er du modig nok til å klatre til topps i stormasta (med sikring og klatresele)? Vi heiser seil, skrubber dekk og drar opp vann med pøsen. Du får rett og slett prøve kva som krevdes for å være mannskap om bord i slike båtar på 1890-talet. Etter arbeidet på dekk beveger vi oss under dekk for kvile, ein liten smakebit av provianten og fortellerstund. I fortellerstunda møter du ein frå mannskapet som fortel om livet om bord, og på havet. Ja, korleis søv ein eigentleg om bord i ei Bankskøyte? Kom, bli med og finn ut av det saman med mannskapet!

Kl 12.30 – 13:00 og 13:30 – 14:00
KULTURLAB
Scenekunstner Eldrid Schrøder Kvalvik og musiker Lena Nymark inviterer barna til å forske på ulike kunstuttrykk i deres kunstnerlab. Her settes sanser, fantasi og kreativitet i gang i et rom der selve utforskningen er en kunstnerisk opplevelse.

Kl 13:00 – 13:30 og 15:00 – 15:30
FAMILIEKONSERT PÅ TEATERFABRIKKEN
Familiekonsert med Inger Bakke og Ferdafolk. Dei byr på ein tur heilt på jordet! Knut Ivar er bonde og trekkspelar frå Vaksvika og Ingunn på fele kjem dragande frå fruktbygda Norddalen. Inger har ikkje mykje å stille opp med her, oppvaksen på Moa som ho er, men ho har no skaffa seg ein gris om ikkje anna. Desse tre skal dra i gang både velklang og ulyd, og kanskje kjem det historier om gjødelspreiing ute av kontroll eller gris på rømmen. Det blir både allsang og sal av kaffe, brus og sveler.

TOMBOLA
På Trankokeriet blir det tombola, med morsomme premier.

KL 16:00 Arbeideren Kulturhus
Høstscena // Magi- og fantasioperatørene
Magi- og fantasioperatørene finner på historier ut av nesten ingenting. Eller det vil si; av alt det som skjer med deg hver eneste dag, nesten helt uten at du tenker på det. Hva om frokostblandinga di kunne sende deg tilbake i tid, eller at læreren din egentlig bruker matematikkformler for å suge livet ut av elevene sine – eller jobber kanskje mora di på et kontor som kan lese tankene dine? Med utgangspunkt i helt vanlige hverdager lages improteater der historiene forandres fra gang til gang. Magi- og fantasioperatørene lager et inkluderende og engasjerende teater hvor barna kan la seg inspirere til å lage sine egne historier. Teater kan oppstå hvor som helst – av hva som helst.Ta med hverdagen til hele familien og lag litt magi av den sammen med Magi- og fantasioperatørene! Hos oss er hverdager alt annet enn hverdagslige!

Konsept og regi Mats Eldøen
Scenograf og kostymedesigner: Monica Valsø
Lysdesign: Henrik Stoltz Vernegg
Lysimprovisatør. Roy Carlsen
Lydimprovisatør: Kristin Boge
Medvirkende: Kristine Grændsen, Preben Lillebø Rongve, Olli Wermskog
Pris: 180/140
NB! Det trengs egen billett til forestillingen på Arbeideren kulturhus.

Moloveien
Søndag 29.09
Hele dagen

KONTAKTINFO:
post@hostscena.no
Besøksadresse: Lorkenesgt. 2, 6002 Ålesund
Postadresse: Postboks 349, 6001 Ålesund