KONSERT

EUROPA ETTER REGNET

Et musikalsk og visuelt verk som strekker seg over 80 år får et nytt kapittel i Ålesund – under vann!

I starten av andre verdenskrig malte den tyske surrealisten Max Ernst det som står igjen som hans foruroligende mesterverk: Europe After The Rain II. Et apokalyptisk landskap er overstrødd med noe som ligner gjengrodde ruiner. Et landskap i forråtnelse. 

Seksti år senere, i 2002, lot den britiske komponisten Max Richter seg inspirere av dette maleriet til en av komposisjonene på debututgivelsen Memoryhouse, der flere av stykkene tar for seg ettervirkningene av Kosovokrigen. Over en enkel akkordrekke spilles et sorgtungt, men vakkert fiolintema. 

Tyve år etter det, mens Europa igjen opplever krigen på nært hold, forestiller en gruppe musikere seg et nytt Europa etter regnet. I dag er det også lett å lese en annen trussel inn i Max Ernsts originalverk: Klimakrisen som vil få havet langs norskekysten til å stige.

Disse musikerne legger et nytt lag på toppen av det som nå har blitt et verk som spenner over åtti år, geografi og sjanger. Det fremføres delvis under vann, og i flere rom, i Bybadet i Ålesund. 

Opplev et unikt samarbeid mellom multiinstrumentalist Eirik Havnes, pianist Vetle Nærø, cellistene Kari Sandnes og Ingvild Nesdal Sandnes, og bandet Future Daughter. Stykket fremføres først på cello, og siden blir det remikset av Havnes og Nærø. Til slutt tar Future Daughter over stafettpinnen og gjør sin multimedieversjon. Publikum befinner seg i bassenget og kan høre musikken både over og under vann.

Vi gjetter at dette får plass i historiebøkene.

NÅR: Kl. 19.00

HVOR: Bybadet

KONTAKTINFO:
siri@hostscena.no
Besøksadresse: Lorkenesgt. 2, 6002 Ålesund
Postadresse: Postboks 349, 6001 Ålesund