TEATER

DEN SOM HENGER I EN TRÅD

I Nini Roll Ankers roman sitter Karna bøyd over symaskinen og drømmer om et godt liv, om kjærlighet og en annen fremtid. For millioner av kvinner er fortellingen om Karna en realitet i dag. Romanen som er skrevet med utgangspunkt i konfeksjonsindustrien i Romsdal flyttes nå til vår tid.

Mote skaper identitet. Kampen om identitet handler om muligheten til å utrykke seg: Hvem har vi lov til å være? I en global økonomi representerer moteindustrien også en klassekamp – som i det daglige er skjult for oss. Et liv uten muligheter i Bangladesh gir muligheter for andre et annet sted på jordkloden. Genseren du har på deg. Hva er prisen for deg? Hvilken pris betaler den som syr?

Og jordkloden lider. Tilter. Av overproduksjon. Vi trenger ikke alle klærne.

Nini Roll Anker skrev med et sterkt engasjement. Den som henger i en tråd regnes som en av de viktigste sosiale romanene i mellomkrigstiden og tar for seg spørsmål som lønn, arbeidsforhold, abort og sosial kontroll over ugifte kvinner. Romsdalsregionen var på den tida «Norges kleskammer» med mange konfeksjonsfabrikker.

Toril Solvang har regien i en moderne tolkning av Den som henger i en tråd. Sandra Kolstad er komponist og musiker og spiller selv i forestillingen. Hennes særegne stemme innen elektronisk popmusikk har vakt oppmerksomhet både på den norske og internasjonale musikkscenen.

 

NÅR: Onsdag 28.9
kl. 19.00

HVOR: Parken Kulturhus

 

KONTAKTINFO:
siri@hostscena.no
Besøksadresse: Lorkenesgt. 2, 6002 Ålesund
Postadresse: Postboks 349, 6001 Ålesund