Scenekunst

Den mekaniske hagen

De to vennene Fio og Lyria bor i en vakker og harmonisk hage der de plukker epler, plantergrønnsaker og koser seg med eplekake og te hver dag. En dag kommer en mystiskskikkelse inn i hagen og vil henge opp en ny fuglekasse. Fio takker høflig nei, siden hanallerede har en fuglekasse. På natten sniker den mystiske skikkelsen seg inn i hagen igjen,og bytter om på fuglekassen i smug. Etter dette begynner mystiske ting å skje med hagen. Den blir mer og mer mekanisk, og vennskapet til Fio og Lyria blir satt på prøve. De tovennene finner en ledning som går fra fuglekassen og ned til en skummel, underjordisk by.Her møter de skapningene Pappa Potet og en Hakkerobot. Hakkeroboten får beskjed frakongen, “Den store maskinen som kontrollerer alt”, å gjøre Fio og Lyria om til robotslaver. Vilvennene klare å bekjempe Kongen, og redde hagen og alt annet fra å bli helt mekanisk?

Den Mekaniske Hagen er et teaterstykke skrevet av de tre vennene, billedkunstner Camilla Kloster, musiker og komponist Knut Sævik og Lena Nymark.

Stykket skal oppleves som enblanding mellom teater og tegnefilm, der animasjon hele tiden blir projisert på kulissene.

Medvirkende:

Camilla Kloster (Moss): Utøver/skuespiller, manus, grafikk/tegninger, scenografi, kostyme. Spiller Fio og er stemmen til blant annet “Pappa Potet” og “Hakkerobot”.

Lena Nymark (Sula/Ålesund)​:​ Utøver/skuespiller, manus, komposisjon/musikk. Spiller Lyria og “Den mystiske skikkelsen”.

Knut Sævik (Oslo): Tekniker, manus, animasjon, scenografi, komposisjon/musikk/lyddesign

Martin T.B. Thomas (Oslo): Regissør/instruktør/dramaturg/ytre øye/Instruktør

NÅR: lørdag 02.10 kl.13.00
HVOR: Annonseres

 

KONTAKTINFO:
post@hostscena.no
Besøksadresse: Lorkenesgt. 2, 6002 Ålesund
Postadresse: Postboks 349, 6001 Ålesund