POESISCENA BRYNJULF JUNG TJØNN / EIRIK HAVNES

Poesiscena er tilbake!

Ålesunds morgenfugler kan som alltid få med seg nære og vare musikalske poesimøter på Baker Walderhaug onsdag til fredag kl 08.00(lørdag kl 09.00). Om du ønsker poesi til lunsj, så tar du med deg nistepakka og finner veien til landets vakreste foaje. Da inntar Poesiscena igjen Høstscena på Parken Kulturhus kl 12.00 hver dag onsdag til lørdag.

ONSDAG 25.09
Brynjulf Jung Tjønn og Eirik Havnes
TORSDAG 26.09
Inger Bakke, Jorunn Marie Kvernberg og Kristina Bjøndal
FREDAG 27.09
TBA
LØRDAG 27.09
TBA

Dato: Onsdag 25.09
Tid og sted: 08.00 Baker Walderhaug
12.00 Parken Kulturhus

Medvirkende

Brynjulf Jung Tjønn

Forfatter

Brynjulf Jung Tjønn er en kritikerrost og allsidig forfatter, som skriver for både barn, ungdom og voksne. Han er oppvokst i Feios i Sogn og Fjordane, men har bodd mesteparten av sitt voksne liv i Oslo. I 2002 debuterte han med romanen Eg kom for å elske. Han har senere utgitt flere romaner og diktsamlinger for voksne. Blant romanene kan nevnes de kritikerroste Kinamann (2011), Alt det lyse og alt det mørke (2017) – og Kvar dag skal vi vere så modige (2021), som ble belønnet med P2-lytternes gjeve romanpris. I 2023 kom diktsamlingen Kvit, norsk mann, som traff både kritikerne og et bredt publikum, og raskt ble trykket i flere opplag. Boken ble tildelt Ungdommens kritikerpris, Kritikerprisen for beste voksenbok og Nynorsk litteraturpris. Brynjulf Jung Tjønns forfatterskap speiler hans bakgrunn som adoptivabarn fra et asiatisk land, følelsen av utenforskap og jakten på identitet og tilhørighet. Han skriver ofte mørkt – om barn som opplever omsorgssvikt, men som også finner overlevelsesstrategier og møter voksne som plutselig bryr seg. I tillegg til å være en engasjert og produktiv forfatter og travel familiemann, har Brynjulf Jung Tjønn jobbet som kulturjournalist, litteraturkritiker og som forlagsredaktør i Samlaget og leder av Den norske Forfatterforening.

Eirik Havnes

Musiker

Eirik Havnes er en komponist, gitarist, poet og lydkunstner fra Ålesund som i en årrekke har utforsket nye kunstretninger og -formater. Han har stilt ut installasjoner ved en rekke kunstinstitusjoner, spilt hundrevis av konserter i Europa, USA og Asia. Han vant den svenske Guldbaggen for filmmusikken til Historja i 2023, fikk Ålesund kommunes kunstnerpris i 2019 og ble nominert til Edvardprisen for tekstverket “Livet” i 2022.