STUMFILM
(en forestilling i tre akter)
Forestilling fra et kruttsterkt team, med prisvinnende skuespiller Ine Marie Wilmann på scena i Sara Li Stensrud sin poetiske og egenarta tekst «STUMFILM», om mennesketap og verdstap.
STUMFILM er en forestilling eller en fantasi. En drøm om det som kanskje var og det som kanskje kunne bli. Et sted der sorga over å miste vokser sammen med sorga over en verden som faller fra hverandre.
Forestillingen er et basketak mellom en billedmetta tekstkropp og en kjempende skuespillerkropp. Ine Marie Wilmann påkaller, bønnfaller, slåss og blir slått til jorda, når hun tar oss med på en reise gjennom et støyende flimmer av minner og inntrykk – som å zappe gjennom tv-kanaler.
I klem mellom nostalgi og utopi, flykter hun inn i fremmede kropper og bilder for å slippe unna det paralyserte bildet av seg sjøl. Det vakre og det monstrøse vokser sammen, når hun fortærer det hun lengter etter og det hun frykter mest med like stor glupskhet. Og tygger i stykker forskjellen.
STUMFILM er en forestilling om mennesketap og verdenstap, der vi drar oss tilbake til det innerste rommet bare for å oppdage at verden blør inn overalt.
Dato: Lørdag 28.09
Tid: 18.00
Sted: Parken Kulturhus
Varighet: ca 60 min
Dramatiker:
Sara Li Stensrud
Regissør:
Rebekka Nilsson
Medskapende skuespiller:
Ine Marie Wilmann
Scenograf og kostymedesigner:
Silje Kise
Komponist og lyddesigner:
Matthías Sigurðsson
Lysdesigner:
Randiane Sandboe
Lystekniker turné: Ole Stamnes
Koreografisk konsulent:
Ida Wigdel
Signaturbilder:
Silje Kise (design/skulptering), Markus Li Stensrud (foto)
Produsent:
Marianne Solberg
Prosjektledere:
Ine Marie Wilmann, Sara Li Stensrud, Rebekka Nilsson, Silje Kise
Co-produksjon:
Teaterfestivalen i Fjaler, Cornerstone, TOU Scene, Høstscena, Vega Scene
Støttet av: Kulturrådet, Fond for lyd og bilde, Bergen dramatikkfestival, Bergen kommune, Dramatikkens hus, Fond for utøvende kunstnere, Bergesenstiftelsen, Oslo kommune
Medvirkende
Sara Li Stensrud
Dramatiker
Sara Li Stensrud er forfatter og teatermaker. Hun skriver for barn og for voksne, for boka og for scenen. Teaterarbeidene hennes blir til i tett samarbeid med skuespillerne, og inkluderer Lykkelig til mine dagers ende – Et orgastisk lærestykke fra den markedslibidinøse skogen, iscenesatt i samarbeid med Ine Marie Wilmann (Black Box 2012), og Noen kommer til å komme (Ah! Ah! Ah! Ah!) – En forviklingskomedie om flyktningkrisen, iscenesatt i samarbeid med Dag Håvard Engebråten og Madalena Sousa Helly-Hansen (Nationaltheatret, Ibsenfestivalen, 2016). Hans og Grete i parterapi ble oppført på Norsk Dramatikkfestival 2015. Hennes seneste verk for scenen, BLOMSTERSTYKKE – Et rasende sørgespill med kronblad fine som hud, ble skrevet og regissert i samarbeid med Madalena Sousa Helly-Hansen, og hadde urpremiere på Bergen Dramatikkfestival 2020. Siden 2013 har Stensrud også drevet omstreiferteatret Didaktisk Dukketeater.
Foto: A. Leopold
Rebekka Nilsson
Regissør
Rebekka Nilsson er utdannet regissør ved Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (Kunsthøgskolen i Amsterdam) i 2019. Avgangsforestillingen hennes HEDDA – en monstertragedie, ble nominert til den gjeve prisen Eindwerkprijs for beste avgangsverk. Gjennom moderne og (ofte radikalt redigert) klassisk teaterrepertoar ønsker Nilsson å lage scenekunst som undersøker hva det vil si å være menneske i den fluide og komplekse moderne verden. Hun lager teater med et visuelt, ekspressivt, musikalsk og fysisk uttrykk. Nilsson har de siste årene bl.a jobbet ved Det Norske Teatret som assisterende regissør for Luk Perceval på Trilogien og Fuglane, og regissert Den minste Engelen ved samme teater. De kommende årene blir Nilssons arbeid å se i inn- og utland, bl.a ved Riksteatret og Det Norske Teatret, samt gjennom prosjekter i det uavhengige scenekunstfeltet. Fra 2022 til 2026 er hun også tilknyttet teatret Noord Nederlands Toneel i Groningen (NL) som ungt regitalent.
Foto: Emilie Lieblein Røsæg
Ine Marie Willmann
Skuespiller
Ine Marie Wilmann er en prisvinnende skuespiller utdannet ved KHiO som virker innen teater og TV/film. Nylig har hun vært å se i TV-seriene Furia og Exit, og som hovedrolleinnehaver i spillefilmene TROLL (Netflix) og Krigsseileren (Mer film). For spillefilmen De Nærmeste (2015) ble hun tildelt Kritikerprisen og Amandaprisen for «Beste kvinnelige skuespiller», og for tittelrollen i spillefilmen SONJA (2019) ble hun nominert til Amandaprisen. Teaterarbeider inkluderer den kritikerroste monologforestillingen Og nå: VERDEN av Sibylle Berg på Trikkestallen i regi av Angelina Stojčevska, Shakespeare in Love på Nationaltheatret og tittelrollen i Anne Frank på Den Nationale Scene. Hun har også vært med å utvikle flere prosjekter i det frie feltet, bl.a. Lykkelig til alle mine dagers ende med Sara Li Stenrud på Black Box teater, Det kosmiske manifest av og med Helgebostad/Wilmann/Vik på Teaterfestivalen i Fjaler, Happy Happy Love med Treverket på Brageteatret, samt flere prosjekter med Fjerde Klasse Produksjoner.
Foto: Matthis Kleeb Solheim
Silje Sandodden Kise
Scenograf
Silje Sandodden Kise er scenograf, kostymedesigner og skapende scenekunstner med base i Bergen. Silje arbeider i institusjonsteatre og i det frie feltet, og har hatt mange oppsetninger på DNS, Det Vestnorske Teateret, Rogaland Teater, Den Norske Opera m.m. Hun er opptatt av scenografi som medskapende kraft i scenekunsten, og utforsker bærekraft som kunstnerisk metode. De siste årene har hun vært med på å utvikle flere tverrkunstneriske konsepter, ofte med utspring i musikk. Silje har fått flere arbeidsstipend, og mottok Pernillestatuetten 2020 for sitt arbeid. Hun har BA i scenografi fra Teaterhøgskolen/KHiO 2008, BA teatervitenskap ved UiB, og er for tida også styreleder i Norske Scenografer i Creo.