PERFORMANCE

24 TIMER I AVHOLDSHJEMMET

Utholdenhet utholdenhet.

Instrumenter og stemmer.

Stemmeinstrumenter.

Instrumentstemmer.

Språkets framtid.

Diktets framtid.

Lyset i enden av tunnelen.

Den andre tunellen.

I slutten av språket.

Et stort stort stort stort stort stort stort sort – tårn.

Og et rom under tårnet.

Og et lys.

Et lys i diktets slutt.

Dette er kanskje for direkte?

Kan dere høre oss? Kan dere høre oss?

Et det greit? Er det greit?

Framtiden. Tunellen. Lyset.

Lysets hastighet.

Fort fort fort fort fort fort fort fort .

Etter.

Slutten.  

24 timer i Avholdshjemmet.

Oss.

 

Forfatter og musiker Bård Torgersen, og musiker Dario Fariello, jobber i grenselandet mellom tekst og musikk, og mellom konsert og performance. Utrykket består av tradisjonell tekst, og tekst som er strippet for semantisk betydning, til blandinger av tekst, musikk og lyd. Sentralt i arbeidet står improvisasjon. I Avholdshjemmet samarbeider duoen med billedkunstner Marius Engh. Forvent en forestilling som i 24 timer strekker seg mot Wagners gesamtkunstwerk, Cabaret Voltaire, og de nesten glemte norske forfatterne Sigurd Mathiesen og Sissel Solbjørn Bjugn.

 

 

DARIO FARIELLO er en saksofonist og fiolinist som jobber med. Han studerte musikk ved Universitetet  i Bologna, hvor han var med på å danne Bologna improvisers Orchestra og plateselskapet Eclectic Polpo Records. Fariello flyttet i 2011 til Berlin for å jobbe med musikerne Tristan Honsinger og Eren Ileri. Han var en av grunnleggerne av Multiversal, en nomadisk festival som presenterte et stort internasjonalt nettverk av improvisasjonsmusikk og støy. Dario har nå base i Oslo, og samarbeider for tiden med ZGB, Bård Torgersen, Harald Fetveit, Thiébault Imm, Antti Virtaranta, Ina Sagstuen, Øyvind Hellner, Espen Ursin, Håkon Lie, Stefan Voglsinger, Alexander Chernyshkov, og Marina Poleukhina.  Sammen med Norbert Stammberger organiserer han festivalen Tubax Super Session i München, dedikert tubax saksofonen og andre spesielle instrumenter.

 

BÅRD TORGERSEN er musiker, poet og forfatter. Han var tidlig på 1980-tallet en sentral skikkelse i Oslos musikalske subkultur. På 1990-tallet ble han en av pionerene på den norske elektroniske musikkscenen. Han har senere, alene og i samarbeid med andre, utgitt en rekke album, som utforsker grensene mellom litteratur og musikk. I 2005 debuterte Torgersen med romanen Alt skal vekk. Torgersen er publisert i Spania, Nederland og England, og har turnert og opptrådt, som oppleser og med musikalske prosjekter, i Norge, Europa og Japan. Bård Torgersens niende roman, Vær stille, kommer høsten 2022.

 

MARIUS ENGH er en billedkunstner som arbeider med forskjellige medier som oppsummerer forskjellige stadier av hans undersøkelser av historie, antropologi, modernisme og sosial semiotikk.  Hans verker er vært stilt ut i inn- og utland, og er for tiden aktuell med Dagene og Nettene, Ørland Flystasjon, Trøndelag, og Hermopolis, Tolldirektoratet, Oslo, hvor begge er laget i samarbeid med KORO – Kunst i offentlige rom Norge; det nye Nasjonalmuseets faste utstillinger; Broken Open, en gruppeutstilling ved Luis Adelantado, Valencia; og kommende separatutstillinger i år ved Van Etten, Oslo; Santolarosa, Oslo og VEDA, Firenze.

 

 

 

NÅR: Lørdag 1.10

HVOR: Avholdshjemmet

 

KONTAKTINFO:
siri@hostscena.no
Besøksadresse: Lorkenesgt. 2, 6002 Ålesund
Postadresse: Postboks 349, 6001 Ålesund