Spætt Film laget årets festivalfilm

av | mai 31, 2021 | Nyhet

Tidlig i år ga Høstscena Spætt Film følgende oppdrag: Skap årets festivalfilm, en kort teaser som vil fungere som årets festivals visuelle identitet og som samtidig kan gi assosiasjoner til årets festivaltematikk. Bestillingen fra kunstnerisk leder var som følger: Et vulkanutbrudd, inspirert av punk og porno. Det var ønskelig at filmen skulle ha et røft uttrykk, og samtidig gi assosiasjoner til en gammel B-film.

I arbeidet med filmen bygget Spætt en miniatyr av en vulkan i isopor, omtrent 50 cm høy, inspirert av estetikken til modelltogbyggere, landskapsminiatyrene i Wes Andersons filmer og 3D-printede modeller. De ønsket å lage en vulkan med detaljrik tekstur for å få et spennende lysspill, samtidig var det viktig at ikke vulkanen skulle bli fotorealistisk. Magma/lava skulle sprute ut av vulkanen og renne nedover fjellsidene. Dette ble løst med en passe viskøs veske som ble filmes i slowmotion. Deretter ble teksturen på vesken endret digitalt, slik at den minnet om lava. Målet var å skape en kollasj-aktig lava-effekt hvor massens bevegelse ble troverdig, mens teksturen åpenbart var «fake». Som inspirert var estetikken på WU LYFs album“Go Tell To The Fire Mountain”. Det var ønskelig at effekten skulle se håndlaget ut.

Vulkanen ble filmet mot en ensfarget backdrop og ble lyssatt med en falsk sol. Røyk og himmel ble lagt på digitalt i etterarbeidet. I lyddesignet sample SPÆTT menneskestønn brukt til å skape drønnet som følger et vulkanutbrudd, en effektiv måte å underbygge det sensuelle og erotiske med vulkanen.

Vi er veldig glade for resultatet! Årets Høstscena-vulkan brister 29.september 2021!