Poesihav

Det blir selvfølgelig også i år poesiscene på Baker Walderhaug til frokost og på Arbeideren til lunsj.
08:00/9:00 på Baker Walderhaug
12:00 på Arbeideren kulturhus

Program:
ONSDAG 25 SEPTEMBER
Poesihav med Lena Nymark og Eirik Fauske

Årets festivalkunstner Eirik Fauske fra Lindås møter musiker Lena Nymark fra Sula. Med dette åpnes første dag av festival, og både Lena og Eirik vil skimre for oss også senere i festivalen. Kom på morgenkvisten på Baker Walderhaug. Byens beste bakeri serverer gratis nytrukket kaffe.

TORSDAG 26 SEPTEMBER
Poesihav med Marit Kaldhol og Ragnhild Eide Akslen

To lokale kunstnerskap møtes denne siste torsdagen i september. Marit O. Kaldhol fra Ålesund, debuterte i 1983 og har siden publisert tekster innen poesi, prosa og for scene. Forfatterskapet har vekslet mellom bøker/produksjoner for barn, ungdom og voksne, og teller så langt 29 bøker i tillegg til dramatikk og konsertproduksjoner. Ragnhild Eide Akslen er utdannet sanger og sangpedagog. Hun er jevnlig brukt som solist, og har sunget med en rekke orkester. Hun har sunget sceniske roller, som i Glenn Erik Hauglands opera «Hypermusikal» ved Den norske opera og Knut Vaages «Veslefrikk med fela». I tillegg til å være utøvende sanger har Ragnhild bred erfaring som dirigent. Hun er blant annet kunstnerisk leder i Ålesund kammerkor.

FREDAG 27 SEPTEMBER
Poesihav med Johannes Heldén og Kjorstadbrødrene

De snart legendariske brødrene Rasmus og Hans P. Kjorstad gjester i år Poesiscena, og på denne fredagen møter de den svenske billedkunstneren, forfatteren og musikeren Johannes Heldén. Heldéns tverrkunstneriske arbeid tar utgangspunkt i poesi, økologi, kunstig intelligens, bevissthet og narrative strukturer. Han er for tiden aktuell i Jugendstilsenterets og KUBES sterke fellesutstilling The Edge of the Sea kuratert av Benedikte Holen. Kjorstad-brødrene har de siste årene utmerket seg som nyskapere av folkemusikkscenen i Norge. Musikalsk er de sterke aktører innen fri-improvisasjon og tradisjonsmusikk. I fjor gjestet de Høstscena under Eirik Havnes’ magiske Bråkesundkuraterte kveld på Mølla. Sammen med en rekke støy-, frijazz- og elektronika-artister spilte Kjorstadbrødene seg inn i publikums hjerter. En forrykende kveld som antok episke dimensjoner utover natten.

LØRDAG 28 SEPTEMBER
Poesihav med Martin Langlie og Eirik Havnes

I møtet mellom Eirik Havnes og Martin Langlie tvinnes humor og alvor tett inn i hverandre, i et samarbeid som kommer til å fokusere på rytmiske finesser mellom poet og musiker, og en sterk tilstedeværelse på scenen. Martin Langlie er en trommeslager kjent fra Valkyrien Allstars, i tillegg til dette jobber han mye med elektronikk og scenekunst. Havnes skriver både nært og sårt om hverdagslige hendelser og mellommenneskelige relasjoner, samtidig som han kan være hardtslående og krass i politiske slampoetiske tekster, som alltid blir levert på kav ålesundsk.

08:00/9:00 på Baker Walderhaug
12:00 på Arbeideren kulturhus

KONTAKTINFO:
post@hostscena.no
Besøksadresse: Lorkenesgt. 2, 6002 Ålesund
Postadresse: Postboks 349, 6001 Ålesund