NYHET       

Festivalkunstner Jon Tombre til Høstscena 2021

av | sep 8, 2021

Til årets Høstscena kommer Jon Tombre med to forestillinger: SURTSEY lavalove, en spektakulær forestilling
og
del av festivalåpningen onsdag 29. september. Lørdag 2. oktober viser vi Tro, håp og thermodynamikk med
STATEX – et kunstnerkollektiv han er del av.

Jon Tombre er en norsk regissør født i Oslo, utdannet ved Ecole Lecoq, Paris og ved regilinjen på Statens Teaterhøgskole i Oslo. Han har hatt regi på over 70 forestillinger i Norge og internasjonalt. Hans hovedfokus er samtiden og visuelle uttrykk.

Han har iscenesatt et bredt spekter av norske og internasjonale forfattere som Jon Fosse, Jesper Halle og Cecilie Løveid samt Roland Schimmelpfennig, Sam Sheppard, David Harrower, Presnyakov-brødrene og Günter Grass. 
I tillegg har han i to omganger vært scenekunstkonsulent i Norsk Kulturråd og var en del av ledergruppa da Dramatikkens hus ble etablert i 2009.

Hans forestillinger er dedikerte til å utforske de fine grensene mellom teater, dans, visuell kunst og musikk. Han samarbeider med så vel hiphop, nysirkus, popartister, urfolkskunstnere fra Maya og Sapmi som med kunstnere fra dans, litteratur, musikk og billedkunst. En fellesnevner for alt han gjør, er det åpne verket. Han har også en unik og særegen evne til se, hente fram og styrke det sceniske talentet i aktører.

Jon Tombre har skapt seg en nisje innen sjangreoverskridende scenekunst. I 2014 ble han tildelt Kritikerprisen for regien på Visning av Cecilie Løveid. I 2016 mottok han kritikerprisen for Vidas Extremas. Forestillingen vant Hedda-prisen for»særlig kunstnerisk innsats» samme året.

KONTAKTINFO:
siri@hostscena.no
Besøksadresse: Lorkenesgt. 2, 6002 Ålesund
Postadresse: Postboks 349, 6001 Ålesund