hostscena.no

www.hostscena.no

POLYFONATURA / EIRIK HAVNES

 

POLYFONATURA

Polyfonatura er Eirik Havnes sitt galskapsprosjekt hvor han tar utgangspunkt i lydopptak fra naturen, og vrir og vender på disse opptakene til de blir et episk og monumentalt musikkstykke. I stedet for å jobbe med vanlige instrumenter har Havnes reist rundt i Norge i to år og tatt opp lyder fra under vann, inni trær, røtter, uling fra vind og spisende insekter, for så å bruke disse lydene som sine instrumenter. Konseptet høres kanskje ikke så musikalsk ut, men Havnes er en trollmann når det kommer til lyd, vi kan love at dette prosjektet blir noe helt utenom det vanlige.

 Polystill13

 

I tillegg til å være et musikkstykke, er Polyfonatura også en dokumentarfilm som har fulgt Havnes langs hele prosessen fra innspilling av lyder til produksjon av musikk. Og bare for å gjøre det hele litt mer komplisert er det Havnes sin musikk som fungerer som filmmusikk i dokumentaren, altså et lite meta-prosjekt av et musikkprosjekt. Deler av filmmaterialet kommer til å akkompagnere fremførelsen av dette episke musikkstykket som altså får sin urpremiere i Ålesund.

Her får vi opplevelsen av Hjørundfjorden, Senja, Lofoten og Sogndal servert på sølvfat, i den merkeligste innpakningen det går an å få pakket inn Norge i.

Polystill12

 Polystill11

Tid: fredag 27.9 kl 23:00 – 23:45
Sted: Parken kulturhus, foajeen
Pris: kr 150,-

Kjøp billett

SPONSORER

Kjell-Holm-Stiftelsen
Sunnmørsposten
Sparebanken-Møre
MR-fylkeskommune
Ålesund kommune