hostscena.no

www.hostscena.no

PERFORMANCE: Helle Siljeholm

NODER OM STEIN OG ANDRE SOSIALE LANDSKAP

Noder om stein og andre sosiale landskap er et sosialt skulpturelt kunstverk som skapes i og for Ålesund og noen av byens omliggende øyer, og er utviklet av kunstner og koreograf  Helle Siljeholm. Prosjektet har vokst ut av samtaler mellom Siljeholm og billedkunstner Ørnulf Opdahl, som er aktuell med den retrospektive maleriutstillingen ”Vintersolverv” ved Kunstmuseet KUBE. Hvordan fortolkninger av landskap kan gjøre det lokale universelt, og omvendt, har vært et sentralt tema i samtalene mellom de to kunstnerne.
I løpet av 4 dager vil ulike skulpturelle intervensjoner gjennomføres i byen, i en fjellvegg og ved havet. Mennesket og naturen inngår i sosiale undersøkelser og forhandlinger med hverandre, og lokale aktører inviteres til å bidra til utviklingen av intervensjonene. Hver intervensjon påvirker utviklingen av den neste, og publikum inviteres til å følge og delta i prosessen og utviklingen som vil foregå på flere ulike arenaer som i KUBEs lokaler, ute i byrommet, i en klatrevegg på Valderøya og ved strandkanten på Alnes. Prosjektet undersøker konseptet ”sosial skulptur”, og blåser liv i den konseptuelle arven fra Joseph Beuys ved hjelp av stein, folk, overtrekksdresser og kalkmaling m.m. Varigheten på intervensjonene avhenger av ulike forhold som vær, publikumsdeltagelse, museets åpningstider og Høstscenas øvrige festivalprogram.
Etter en performativ åpningsmarkering i Ørnulf Opdahls utstilling i KUBEs lokaler torsdag 28.september kl. 16.30 vil de samme lokalene fungere som en base for Siljeholms prosjekt, hvor publikum kan følge utviklingen av prosjektet de påfølgende dagene. For deltagelse i uterommet bør publikum forberede seg på å ta med kikkert, ull- og vanntette klær.

Følg med på nettsidene til KUBE og Høstscena for oppdatering av program og ytterligere informasjon om tidspunkt for de ulike intervensjonene etc.

go site Bidragsytere og medvirkende: Ålesund Klatreklubb, Ålesund Kunstfagskole, Alnes Fyr, Alnes lokalsamfunn, Hasan Daraghmeh, Solveig Fagermo, Janneke Flem Jansen og Ørnulf Opdahl m.fl.
Prosjektet er kuratert av Siri Forberg ved Høstscena og co-kuratert av Benedikte Holen ved Jugendstilsenteret og KUBE.

Noder om stein og andre sosialiteter springer ut fra Helle Siljeholms prosjekt Nodes on stars, fish and the social utviklet i samarbeid med et team av kunstnere og ulike naboer av Black Box teater i Oslo januar 2017. En 72 timer lang sosial koreografi som undersøkte mulighetene for å genere sosial fantasi/imaginasjon med den svarte boksen som kontekstuell ramme. Helle Siljeholm er koreograf, utøver og billedkunstner basert i Oslo. Hennes kunstneriske praksis involverer film, foto, installasjon, koreografi og performance. Hun har en BA i samtidsdans fra London Contemporary Dance School (2003) og en MA i Visuell Kunst fra Kunstakademiet i Oslo, KHIO (2016).

PROGRAM
Torsdag 28.9 kl 16.30 – 17.30: Vernissage. Jugendstilsenteret og KUBE, i utstillingen Ørnulf Opdahl: Vintersolverv.

Fredag 29.9 kl 11.00-16.00: På Jugendstilsenteret og KUBE, og i byen OBS! KL 14.00 – 15.00 Samtale mellom Ørnulf Opdahl og Helle Siljeholm på Jugendstilsenteret og KUBE.

Lørdag 30.9: Klatreskulptur på Valderøya. 16.00-18.00
Publikum oppfordres til å være på turiststien på Valderøya. Gå inn mot Skjonghelleren. 100 m. fra parkeringsplassen ved fotballbanen Valdervoll (IL Valder). Følg merking fra parkeringsplassen Valdervoll eller følg publikumsvakt. Skulpturen vil også kunne sees MED KIKKERT fra Giskebrua, Gjerdesanden strand, og/ eller sittende i fly som lander på Vigra (KLM, SAS og Norwegian) i og etter tidsrommet satt for skulpturen.

NB! Publikum oppfordres til å ta med kikkert, varmt tøy og sitteunderlag.

Søndag 1.10 kl 14:30- 16:00: Finissage. Alnes opplevelsessenter

Publikum oppfordres til å ta buss fra Ålesund rutebilstasjon kl 13.45 til Alnes Skule (Giske) (rute 662/664). På Alnes Skule vil publikum bli hentet av en publikumsvakt og ledet frem til Alnes opplevelses senter. Etter endt Finissage vil publikum bli geleidet tilbake til bussen (664/662) som har avreise Alnes Skule (Giske) kl 17:30. Bussen vil være på Ålesund rutebilstasjon kl 18:10.

 

source site Tid: Torsdag 28.9, Fredag 29.9, Lørdag 30.09 og Søndag 01.10
go to site Sted: Jugendstilsenteret og KUBE
Pris: TBA

Kjøp billett

SPONSORER