hostscena.no

www.hostscena.no

Fandenivoldske Inger Bakke er årets festivalkunstner!

ONSDAG 26 SEPTEMBER KLOKKEN 18 åpner hun festivalballet i foajeen på Parken Kulturhus. Med seg har hun et knippe eminente kunstnere, og ikke minst stiller, tradisjonen tro, mange flotte elever fra Fagerlia VGS. Inger Bakke vil sette sitt preg på Ålesund by gjennom hele festivalen, og hun er blant annet i ferd med å bearbeide konflikten mellom å leve et bærekraftig liv og å oversvømmes av søppel. Resultatet vil dere se i Arbeiderens foajé. Vi i Høstscena er stolte over at Inger Bakke er med oss i år. Hun representerer en form for kunstnerskap det er viktig for festivalen å få presentert. Hun borer seg til kjernen av spørsmål, og hun stiller seg ofte fandenivoldsk i møte med vedtatte sannheter.

Om kunstneren:
Inger Bakke tør være kjent for de fleste kulturinteresserte på Sunnmøre. Hun er levende opptatt av de store spørsmålene i livet og disse behandler hun gjennom sine forestillinger og konserter. Surrealisme, humor, høy intensitet og lek er hennes kjennemerke. Sammenheng og helhet, liv og lære, natur og menneske er bærende temaer. Scenekunstneren har et sterkt, fysisk scenespråk og er hudløst ærlig i møte med publikum, og hun utvikler de fleste av sine produksjoner i direkte tilknytning til det stedet hvor verket skal fremføres. Inger har i stor grad arbeidet tverrkunstnerisk og har med få unntak initiert de aller fleste av sine prosjekter. Hun søker samarbeidspartnere som er utforskende og åpne, ærlige, tydelige og risikovillige. Marit Kaldhol, Solveig Fagermo, Stian Omenås, Karstein Solli for å nevne noen.

Vi i Høstscena ser frem til dette samarbeidet, og ønsker vårt publikum hjertelig velkommen til årets festival!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *